Hier zijn jouw ebooks
Meer weten

Page content

Bitloos Rijden

 

Het gemiddelde competitiepaard leeft – schrik niet – 8 jaar….  Dit is ontzettend zielig, als je weet dat een goed getraind en gezond rijpaard tot zijn 30ste of langer kan presteren!

De foto rechtsboven toont een dramatisch voorbeeld uit de moderne dressuursport, helaas volgen sommige recreatieve ruiters het voorbeeld in meer of mindere mate… De rode pijlen en cirkel zijn plaatsen waar het veel pijn doet. Er kunnen scheuren in de banden van de halswervels ontstaan, blokkades in de rug en botwoekeringen op de lagen in de mond. Het paard krijgt hoofdpijn en ademhalingsmoeilijkheden en kan last krijgen van maag en darmen… En er is nóg een hele lijst van complicaties die kunnen ontstaan bij het verkeerd rijden van een paard, die soms minder ernstig zijn, maar het paard toch gedurende hun ganse leven kunnenparten kunnen spelen.  

Dit is niet wat een paard verdient.

Je wil geen dwang gebruiken als je met een paard rijdt, je wil niet dat het paard pijn ervaart.  In plaats daarvan is het je doel om met jouw paard in harmonie te zijn en respect tonen voor het individule karakter en de individuele mogelijkheden van jouw paard.  Toch?

Dat is de reden, dat ik bij het rijden van mijn eigen paarden en tijdens mijn rijlessen focus op

  • connectie & communicatie
  • natuurlijkheid & zachtheid
  • fysieke, mentale en emotionele balans bij paard EN ruiter
  • plezier

Laat een reactie achter via Facebook

Comment Section

0 reacties op “Bitloos Rijden

Plaats een reactie


*