Over Karine Vandenborre

Hoe jij ook de problemen met je paard kan overwinnen

  • Jouw paard is opdringerig, vertoont dominant of defensief gedrag zoals bijten of stampen. Je weet dat je dit echt moet gaan oplossen. Maar, de vraag is: Hoe? Hoe kan je dit oplossen op een respectvolle en paardvriendelijke manier?
  • Je hebt al zoveel gedaan om je paard te helpen, maar je paard blijft angstig, in zich zelf gekeerd, zenuwachtig of onzeker. Je wil een manier vinden om je paard te helpen zodat hij opnieuw echt gelukkig kan worden en kan genieten van het samen zijn met jou.
  • Als je je paard aan het trainen bent vanop de grond of in het zadel, dan ben jij aan het zwoegen en zweten, maar je paard reageert bijna niet op je hulpen, of hij reageert helemaal anders dan je zou willen. Sommige mensen zeggen dat hij “koppig” is en dat je hem best wat harder zou aanpakken en duidelijk maken wie de baas is. Maar, dat heeft enkel het tegengestelde effect…
  • Je hebt al gehoord over connectie en balans, zowel in de relatie met je paard als tijdens de training (op de grond en in het zadel) maar wat je nu ervaart is precies het omgekeerde…
  • Als jij ook 1 of meerdere van deze problemen ervaart met je paard, lees dan vooral verder.

Frustratie en niet meer weten wat te doen

Het spreekt vanzelf dat al hetgeen hierboven je een triest gevoel kan geven, je onzeker of zelfs gefrustreerd, geïrriteerd of boos kan maken. Je hebt al zoveel geprobeerd en nu weet je niet meer wat je nog zou kunnen doen om weer plezier te ervaren en vooruitgang te maken met je paard. Misschien heb je er zelfs al aan gedacht om je paard te verkopen terwijl je dat eigenlijk niet wil…


Ik wil dat je weet dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn! We hebben allemaal paarden omdat we van hen houden. Als je van paarden houdt, dan is dat een “microbe” voor het leven. Het kan niet zijn dat iets waar je zo van houdt en gepassioneerd door bent je een slecht gevoel en zorgen geeft. 


Omgaan en trainen met je paard zou leuk en ontspannend moeten zijn.


In al de jaren dat ik aan het werk ben als instructeur en trainer van paarden heb ik ontdekt dat elk paard weer vol zelfvertrouwen kan zijn, in balans en gemotiveerd om samen te werken.  Dat het mogelijk is om met elk paard een connectie op te bouwen en dat zowel op de grond als in het zadel. Zelfs de paarden die de stempel van “probleempaard” op zich kregen gedrukt.


Omgaan en trainen met je paard kan opnieuw iets worden waar je naar uitkijkt met plezier en positiviteit! En ik kan je daar bij helpen.

Karine Vandenborre

Karine Vandenborre - Horsefulness Training


Mijn naam is Karine Vandenborre (1977) en ik woon in België.
Ik ben full-time paardentrainer en instructeur sinds 1995.  Mijn expertise ligt bij het oplossen van relatieproblemen tussen mensen en paarden en trainingproblemen.


Sinds ik op mijn 18de full-time professioneel met paarden begon te werken heb ik mezelf ondergedompeld in het gedrag van paarden en hoe je met hen kan communiceren zodat ze je begrijpen, vertrouwen en respecteren.


Ik sta bekend voor mijn paardvriendelijke omgang en training van getraumatiseerde paarden die hun vertrouwen in de mens zijn kwijtgeraakt en daarom extreem angstig zijn of defensief gedrag vertonen. Met deze paarden werk ik in vrijheid en geef hen op die manier hun eigenwaarde, zelfvertrouwen en hun vertrouwen in de mens terug.


Sinds 2005 begon ik me ook te specialiseren in het bitloos trainen en rijden van paarden.

Ik bestudeerde veel verschillende systemen van trainen en rijden, zowel de klassieke als de meer “natuurlijke”. Dat, in combinatie met eigen inzichten en ervaringen opgedaan in de dagelijkse praktijk, zorgde voor het ontstaan van het Horsefulness Training systeem. Het is een heel effectieve en dynamisch manier van paarden trainen op de grond en in het zadel. En belangrijk, het is voor heel paardvriendelijk.

Alles gebeurd met het hoogste respect voor het paard = zonder dwang en zonder straffen.


Het is mijn missie om mensen te helpen in harmonie te zijn met hun paard!

Dat is de reden waarom ik op deze website zoveel mogelijk informatie wil delen over het omgaan en trainen van paarden volgens Horsefulness Training. Op die manier kan jij ook ontdekken hoe Horsefulness Training ervoor kan zorgen dat zowel jijzelf als jouw paard zelfzeker en in connectie kan zijn, zowel in vrijheid, in grondwerk als tijdens het rijden.

Daarnaast leid ik ook mensen op die Horsefulness Instructeur/Trainer willen worden. Zodat zij ook op hun beurt ” de boodschap” helpen verspreiden en paarden en hun mensen kunnen helpen.

Media

Gedurende verschillende jaren schreef ik artikelen en beantwoorde lezersvragen
voor 1 van Vlaanderens en Nederlands’ grootste paardenmagazine: CAP


cap-paardenmagazinejpg