Angst overwinnen en zelfvertrouwen krijgen met paarden
22 januari 2012 

Angst overwinnen en zelfvertrouwen krijgen met paarden

Simonne kreeg een privéles met haar paard Lisa bij haar thuis, en besliste daarna om een Horsefulness workshop te volgen.  Ze wou haar angsten overwinnen en meer zelfvertrouwen krijgen in de omgang en training van haar paard.

Simonne vertelt: “Na een privéles bij mij met mijn paard Lisa (Haflinger 5j) zag ik hoe respectvol en competent Karine  omging met mijn paard en mezelf. Ik heb weinig zelfvertrouwen en ik ben voor vele dingen angstig met betrekking tot Lisa. Daarom volgde ik een 2-daagse Horsefulness workshop bij Karine thuis.

Door omstandigheden kon ik niet trainen met mijn paard maar dit kon gelukkig wel met  Lila, een pony van Karine met ongeveer hetzelfde karakter als dat van Lisa.  In de piste kregen we genoeg  informatie en werden de oefeningen  voorgedaan.  We kregen individuele hulp als het ons niet lukte. Iedereen kon op zijn eigen tempo werken.  Als afsluiter van de 2-daagse gingen we op straat, aan de teugel of onder het zadel en kregen we de theorie, op papier, mee naar huis.

Enkele aangeleerde oefeningen heb ik thuis, dagelijks +/- 15 min toegepast en na 1 week had ik bereikt waar ik zo bang van was.  Ik stond zelf verbaasd en was ontroerd dat het mij zo snel lukte.  Door deze workshop is mijn zelfvertrouwen toegenomen en mijn angsten met Lisa verminderd.  Bedankt Karine voor het geduld, de feedback en dat ik  mezelf kon zijn!”

Reactie plaatsen