Angstige en wantrouwige pony

Om haar pony te helpen met zijn angsten en wantrouwen, oa jegens vreemde mensen, volgde Ruut een Horsefulness workshop. Hieronder lees je hoe haar pony veranderde.

“Ik ben Ruut, 16 jaar, en heb een basisworkshop Horsefulness gevolgd. Dit omdat mijn pony snel bang en zeer wantrouwig was. Hij was moeilijk te vangen in de weide (liep steeds van me weg) en was bang van onbekende mensen of mensen die hij niet veel zag.

Daarom had ik samen met mijn ouders besloten om een opleiding te gaan volgen in grondwerk om zo zijn vertrouwen te verhogen. Tijdens de lessen heb ik geleerd geduldig te zijn en steeds rustig over te komen. Ik heb vooral ook geleerd om hem wat tijd te geven en niet te snel iets willen bereiken. Hierdoor werd hij ook rustiger en zo kreeg hij ook steeds meer vertrouwen in mij.

Ook door de schriktraining werden zijn angsten stilaan meer weggenomen. Hij had vooral een rustige maar toch zelfzekere aanpak nodig. Dit lukte me voordien niet altijd omdat ik ook niet zo zeker was van mezelf, of ik het wel allemaal juist deed. Ik ben nu begonnen met om de 2 dagen grondwerk met hem te doen, of eens een wandeling aan de hand.

Nu zijn we bijna een maand later en hij vertrouwd me al volledig. Hij wordt zelfs graag geaaid door volledig onbekenden, wat in het begin zijn grootste angst was. Hij komt graag naar me toe en ik kan hem eindelijk makkelijk van de weide halen om met hem leuke dingen te gaan doen. Bij deze bedankt Karine voor de vele tips en oefeningen die je mij gegeven hebt, anders was ik nooit zo ver geraakt. Groetjes Ruut”

 

Reactie plaatsen