In Connectie met je Paard Programma: FAQ
10 februari 2016 

In Connectie met je Paard Programma: FAQ

 Vraag 1
 “Ik heb een miniatuur paard / trekpaard / draver/ kweekmerrie / hengst / oud paard / jong paard /… Is dit programma geschikt voor dit type paard?”


Het Vrije Werk met zijn 8 connectie-oefeningen is gebaseerd op de natuurlijke manier van zijn en communiceren van paarden. Dus in het programma leer je hoe je kan communiceren en connecten met je paard op de meeste natuurlijke manier. Dus of je paard nu groot is of klein, jong of oud, hengst of merrie, … jouw paard spreekt nog steeds dezelfde taal als alle andere paarden.

In het progamma doen allerlei types paarden mee, van verschillende rassen, leeftijden, hoogtes, karakters,… De eigenaren van deze paarden leren allemaal hoe ze deze werkwijze kunnen toepassen en dit met zeer goede resultaten!
Dus, mijn antwoord op deze vraag is: JA, dit programma is echt geschikt voor elk type paard, dus ook jouw paard!

 Vraag 2
 “Is het programma geschikt voor een groen en onopgeleerd paard?”

Dit programma is zonder enige twijfel geschikt voor groene en onopgeleerde paarden. Ondertussen zijn er al heel wat mensen die deze methode van werken in vrijheid toepassen met hun jonge paard, zelfs met veulens, en de resultaten zijn zéér goed. Deze mensen vertellen mij dat hun veulen/jong paard meer mensgericht geworden is, kalmer is en gemakkelijker in de omgang. Het is ook zo dat ze veel sneller nieuwe zaken leren.

Ik raad je dus echt aan om zo vroeg mogelijk te starten met deze manier van omgaan met je paard zodat alles wat je later nog gaat doen zoals grondwerk, trailerladen, zadel- en ruitermak maken veiliger, rustiger, gemakkelijker en met meer vertrouwen zal verlopen.
En je hoeft zeker niet bang te zijn dat je je jong paard zal overbelasten, want alles gebeurt in vrijheid, en het paard zal jou duidelijk tonen wanneer het wil stoppen met de vrij werk sessie.

Vraag 3
 “Mijn paard bijt / slaat met de achterbenen / is angstig / vertrouwt mij niet / sluit zich af / vertoont dominant gedrag / is opdringerig.
 Zal het In Connectie met je Paard Programma mij helpen bij het oplossen van deze problemen?”

Eén van de belangrijkste redenen dat ik dit programma ontwikkeld heb is om mensen en paarden te helpen bij het oplossen van dit soort problemen. Dus problemen in hun relatie en “gedragproblemen”.
Je moet weten dat ik al meer dan 20 jaar met “probleempaarden” werk. Sommige van hen waren/zijn verkeerd getraind, anderen ernstig getraumatiseerd. En ik heb geleerd dat Het Vrije Werk met zijn 8 connectie-oefeningen de beste manier is om deze paarden te helpen om deze problemen te overwinnen.

Veel mensen die starten met Het Vrije Werk hebben al alles geprobeerd om de problemen die ze ondervinden met hun paard te overwinnen. Deze werkwijze is hun laatste hoop. Maar door de 8 connectie-oefeningen toe te passen en te leren communiceren op de meest natuurlijke manier kunnen ze nu een echte connectie opbouwen. Ze krijgen inzicht in de problemen die ze ervaren en ze zijn in staat deze problemen aan te pakken en hun paard weer gelukkig te maken.

Dus ik kan je met zekerheid zeggen dat deze problemen opgelost kunnen worden door het In Connectie met je Paard Programma te volgen.

Vraag 4
 “Ik zie mezelf als een beginner, want ik heb nog nooit in vrijheid met een paard gewerkt en ik heb onlangs pas mijn eerste eigen paard gekocht. Ik twijfel om in het programma te stappen omdat ik niet zeker ben of ik wel genoeg ervaring heb om in vrijheid met mijn paard te werken. Zal ik wel in staat zijn om het geleerde toe te passen?”

Ik geef les in deze werkwijze aan paardenmensen van echt alle niveau’s, van echte beginners, tot heel ervaren paardentrainers. Wat ik gemerkt heb gedurende al deze sessies is dat het geschikt is voor iedereen, dus ook voor mensen die net beginnen en dus nieuw zijn in de paardenwereld..

Het grote voordeel van beginner zijn, is dat je van bij het begin al leert om op een respectvolle en paardvriendelijke manier met paarden om te gaan. Je leert je paard te begrijpen en je leert hoe ermee te communiceren. Op deze manier voorkom je problemen in de –nabije- toekomst. Dus dit programma zal jou en je paard de perfecte start geven!

Bovendien coach ik jou in dit programma echt stap voor stap en ik geef jou duidelijke instructies via video, tekst, audio en live-feedbacksessies. Ik geef jou steun overal waar je die nodig hebt, want ik geef antwoord op elke vraag die je hebt. Ik steun je dus daar waar je me nodig hebt. Ook in de gesloten facebookgroep exclusief voor leden kan je je foto’s en video’s posten, die ik dan kan bekijken en waar ik feedback op kan geven.

Dus, ik kan met zekerheid zeggen, dat wanneer je nog geen ervaring hebt met Het Vrije Werk of met paarden in het algemeen, dat dit het programma is die je nodig hebt! Ik zal je 100% steunen en begeleiden, dat is een belofte mijn belofte aan jou.

Vraag 5 
 “Ik heb al ontzettend veel ervaring met paarden. Is dit programma dan wel interessant voor mij? Zal ik genoeg nieuwe dingen leren?”

De concepten in dit programma zijn anders dan wat je meestal gewoon bent om te horen/te zien/te leren in andere methodes. Je zal zeker veel nieuwe dingen leren en een nieuwe kijk ontwikkelen op bepaalde situaties en problemen met je paard. Het zal de manier veranderen waarop je paarden gaat trainen.

Zelfs al ben je dus erg ervaren, dan nog zal dit programma een verrijking zijn op wat je nu al kent en doet. Het zal zorgen voor een uitbreiding van je kennis en vaardigheden. Want het is belangrijk te beseffen, dat ook als zeer ervaren horse(wo)man, je nog steeds uitdagingen kan tegenkomen met je paard(en), maar net omdat dit programma zo interactief is, kan ik je daarin persoonlijk begeleiden.

Dit programma biedt een solide basis die veel paardenmensen/paardentrainers missen. Dit is de basis die ervoor zal zorgen dat ook je grondwerk en rijden zal verbeteren, want je paard zal je meer en meer vertrouwen, je steeds beter begrijpen en het zal dus veel gemotiveerder zijn om met jou samen te werken. Alles wat je leert in dit programma zal je kunnen meenemen in alles wat je verder nog onderneemt met je paard.

Bovendien maken veel mensen die deze werkwijze volgen een grote ontwikkeling door op persoonlijk vlak: meer zelfvertrouwen in de omgang met paarden, meer innerlijke rust, assertiviteit, leren loslaten van verwachtingen, ontwikkeling van de intuïtie,… Dat zijn een paar voorbeelden van positieve veranderingen die mogelijk zijn als je het In Connectie met je Paard Programma volgt.

 Vraag 6
 “Mijn droom is om dressuur te rijden / jumping te doen / … Zal dit programma mij hier mee helpen?”

In dit programma gaat het niet over rijden, dus je vindt er ook geen video’s over. Dit programma gaat over het omgaan en communiceren met je paard in vrijheid. Als jij dus op zoek bent naar videolessen over rijden, dan is dit programma niet geschikt voor jou.

Maar, mijn mening is wel dat wanneer je je paard wil berijden, het heel belangrijk is dat je een sterke connectie hebt. Het is ook belangrijk dat je een heldere communicatie ontwikkelt hebt met je paard. Alleen dan zal jouw paard je begrijpen en graag bij je zijn. Alleen dan zal je ook het allerbeste team kunnen zijn tijdens het rijden.
Mijn ervaring is dat wanneer je het In Connectie met je Paard Programma helemaal doorlopen hebt, alle andere trainingsonderdelen beter zullen verlopen, dus ook het rijden. En dat is ondertussen ook de ervaring van heel veel van mijn studenten.

Dit is voor mij het bewijs dat Het Vrije Werk echt de basis is, het fundament, van alles wat je nog zal ondernemen in de toekomst met je paard. Net zoals een huis een stevig fundament nodig heeft om sterk te zijn, heeft de training van je paard ook een stevig fundament nodig en dat kan je doen dmv Het Vrije Werk en de 8 connectie-oefeningen waar je alles over leert in dit programma. Alles wat je leert in het CPP, zal je meenemen in het rijden.

 Vraag 7
 “Ik beoefen al een andere methode met mijn paard, kan ik dit combineren?”

Als dit betekent dat jij round-pens of picadeiro’s gebruikt om in vrijheid te werken, dan moet ik eerlijk zeggen dat dit niet kan gecombineerd worden met deze werkwijze. Dus als je goede resultaten wil, dan zal je moeten stoppen met het werken in kleine ruimtes zoals een round-pen of picadeiro.
Maar, als je grondwerk doet of rijdt volgens een andere methode die verschilt van Horsefulness Training, dan kan je alles wat je leert in dit programma zeker combineren met wat je al doet.

Er nemen verschillende ervaren paardenmensen deel aan het programma die ook al lang een andere methode volgen. Ze vertellen mij dat wat ze leren in dit programma hen veel nieuwe inzichten en een vernieuwende kijk op het trainen van paarden geeft. Hun eigen manier van omgaan met paarden en trainen van paarden wordt er op een positieve manier door beïnvloedt.

Waarschuwing: Wat wél regelmatig voorkomt is dat mensen bij het volgen van het programma zich meer en meer bewust worden van het feit dat sommige van de technieken die ze toepassen eigenlijk niet zo paardvriendelijk zijn als ze dachten… Voor veel mensen is dit programma dus een echte eye-opener en voor sommigen zelfs heel confronterend…
Maar, volgens mij kan dat alleen maar positief zijn, omdat het je laat groeien als horse(wo)man.

Vraag 8
 “Ik vind dit super interessant en ik wil dit heel graag leren, maar ik heb geen eigen paard. Kan ik dit programma ook volgen met het paard dat ik huur op de manege en dat door veel mensen verzorgd en bereden wordt? Zal ik wel een echte connectie kunnen opbouwen met dit paard?”

Hierop is mijn antwoord, zonder twijfel: JA, je kan een connectie opbouwen met een paard waar ook veel andere mensen mee omgaan.
Paarden hebben het vermogen om 1 bepaalde persoon te herkennen uit een hele grote groep mensen. Ze kunnen ook een sterke band opbouwen met iemand, als die persoon tijd met hen doorbrengt en op een juiste manier met hen communiceert.

Er zijn verschillende mensen in het programma die geen eigen paard hebben, maar werken met een paard (of paarden) van bv de manege. Ze merken dat sinds ze deze methode toepassen met “hun” paard, het paard anders reageert op hen dan op de anderen die met datzelfde paard omgaan/rijden. “Hun” paard komt naar hen toe als ze aankomen en het is gewilliger en kalmer in hun aanwezigheid.

Ik kan je alleen maar aanraden om dit programma ook te volgen als je een paard huurt, want het is heel goed voor het welzijn van een manegepaard een diepe connectie op te bouwen met iemand. Veel manegepaarden zijn niet echt gelukkig in hun leven, dus als jij met zo’n paard een diepe band kan opbouwen, dan zorg jij voor meer leuke momenten en kleur in het leven van zo’n paard. Manegepaarden verdienen dit net zoveel als elk ander paard, misschien wel meer…

Vraag 9
 “Elk paard is anders. Hoe werkt dat dan met zo’n online cursus?”

Het Vrije Werk en de 8 connectie-oefeningen is een heel dynamische manier om met paarden te werken en in het programma leer ik je hoe je kan rekening houden met het individuele karakter van je paard.
Daarover gaat het precies: Wat heeft JOUW paard nodig? Daar leg ik ook de nadruk op in dit programma, iedereen zou zijn paard moeten respecteren zoals het is en rekening houden met het paard zijn persoonlijke manier van zijn en doen. In het programma ontdek je dus hoe je kan omgaan met al die verschillende reacties, gedragingen, uitdagingen, …

Ook omdat je steeds je eigen verhaal kan vertellen en al je vragen kan stellen, leer ik jou en je paard steeds beter kennen en kan ik jullie individueel advies geven.
Daarnaast kan je ook de tijd nemen die jij en je paard nodig hebben. Je hoeft helemaal niet het programma in 1 keer te doorlopen binnen de 4 maand. Je hebt levenslang toegang tot het programma én je kan levenslang jouw vragen blijven stellen.

Bovendien krijg je ook toegang tot de gesloten facebookgroep exclusief voor leden waar je je foto’s en video’s kan plaatsen en daar kan ik je daar feedback op geven.

 Vraag 10
 “Is dit te vergelijken met de Parelli manier van in vrijheid werken of een andere bekende methode?”

Het In Connectie met je Paard Programma is heel anders dan wat je over het algemeen kent. En het is zeker hélemaal anders dan het werken in vrijheid volgens de Parelli-methode.
Het is een uniek programma, het geeft je een heel andere kijk op paarden en hun training. Er wordt komaf gemaakt met verschillende mythes die nu nog veel voorkomen in de paardenwereld.
Met het werken in vrijheid volgens de Horsefulness Training zal je een andere manier van omgaan en communiceren met je paard ontwikkelen.

 Vraag 11
 “Op dit moment heb ik niet voldoende tijd om te oefenen.”

Vanaf het moment dat je in het programma stapt, krijg je levenslang toegang. Dus als je op dit moment geen tijd hebt, en je kan bv slechts over 6 maand ermee starten, dan is dat perfect mogelijk. Je kan starten met het programma wanneer jij wil.

Ook is het mogelijk om het programma een tijd te onderbreken. Bv wanneer je op vakantie gaat, of er andere omstandigheden zijn waardoor je er niet mee bezig kan zijn. Ik heb ervoor gezorgd dat je op elk gekozen moment weer kan doorgaan waar je gestopt bent. Je kan ook gewoon helemaal opnieuw, van bij het begin, beginnen.

Vraag 12
 “Wat is het dat dit programma zo anders maakt dan andere programma’s over paarden trainen?”

• Het is een innovatieve methode die iedereen kan aanleren en toepassen.
• De 8 connectie-oefeningen die je leert in dit programma zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag en natuurlijk communicatie van paarden. Dus je leert te communiceren en een connectie met je paard op te bouwen op de meest natuurlijke manier!
• Het is zeer interactief, want je kan onbeperkt vragen stellen, je twijfels voorleggen en je ervaringen vertellen. Ik geef altijd antwoord, meestal binnen de 3 dagen.
• Je krijgt toegang tot een gesloten facebookgroup exclusief voor leden van het programma, waar je al je foto’s en video’s kan posten. Andere leden die ondertussen al veel ervaring hebben kunnen je tips en advies geven en uiteraard ben ik ook aanwezig om feedback te geven.
• Je kan het programma van thuis uit volgen, waar je ook bent, op elk gekozen tijdstip.
• Je krijgt levenslang toegang en levenslang feedback.

Vraag 13
 “Is dit echt een 1-malige betaling?”

JA, je investeert slechts 1 keer in dit programma en daarvoor krijg je levenslang toegang. Dit is dus geen terugkerende betaling, zoals bij een lidmaatschap. Je hoeft nooit meer iets bij te betalen, ook niet als ik nieuwe updates plaats.

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog een vraag die niet in deze lijst staat? Aarzel niet om ze hieronder te posten of stuur een mailtje naar: info@horsefulness.be Dan mail ik je zo snel mogelijk terug.

Reactie plaatsen