Gymnastiserend Grondwerk
Karine Vandenborre
Gymnastiserend Grondwerk
09/25/2012
1 min
5

Goma leert travers

09/25/2012
1 min
5

Afgelopen zaterdag had ik een interessante les met Anja en haar paard Goma.  Anja is een tijd geleden gestart met het werk aan de hand nadat ze met Goma een hele goede band had opgebouwd via het Vrije Werk en Grondwerk.

Goma is heel erg meewerkend en doet echt zijn best om Anja te begrijpen. Vorige maand startte Anja met het aanleren van de travers aan de hand.

Tijdens de les bleek dat Goma in de afgelopen maand heel goed begrepen had dat hij de achterhand naar binnen moest brengen, maar in plaats van de juiste lengtebuiging aan te nemen, maakte hij zich heel erg recht.  Je zou dit ook “zijpas” kunnen noemen.  Op die manier kan hij echter niet met zijn achterbenen naar het zwaartepunt toetreden en mist de oefening eigenlijk zijn doel, nl het buigzaam maken van de achterhand.

poging tot travers, maar... te recht!

Dus, we moesten Goma uitleggen dat wat hij deed voor een gedeelte juist was (de achterhand iets naar binnen zetten) maar dat hij daarbij ook de juiste lengtebuiging moest aannemen.

Hij deed ontzettend zijn best en na een tijdje begon hij het te begrijpen. Echter, hij moest nog heel erg zijn balans zoeken en zoals je ziet op de foto valt hij hierbij enorm op de buitenschouder.

travers over de buitenschouder

Na een paar keer oefenen en belonen met iets lekkers bij elke goede poging begon hij het steeds beter en beter te snappen. Op de onderstaande foto zie je dat hij al veel minder leunt op zijn buitenbeen (hij staat verticaal rechter).

travers met meer verticale balans

Er is uiteraard nog werk aan de winkel maar Anja en Goma zijn op de goede weg en genieten er met volle teugen van!

Anja en haar paard Goma

Reacties
Categorieën