Gymnastiserend Grondwerk: voor & na.


Op onderstaand plaatje zie je Ulysse.  Het linkse plaatje is Ulysse op de rechtervolte aan de longe vóór ze dmv gymnastiserend grondwerk (werk aan de hand en longeren) gegymnastiseerd werd. Ze valt erg op de voorhand en op de binnenschouder,  ze stuwt erg met de achterbenen en maakt veel snelheid.  Ze voelt zich hierbij duidelijk niet goed en toont dit door boos te worden (oren plat in de nek).

gymnastiserend grondwerk werk aan de hand en longerenEen volte rechtsom was dus enorm moeilijk voor haar, niet te zeggen een onmogelijke opgave door haar natuurlijke asymmetrie.

Het rechterplaatje is het resultaat van gymnastiserend grondwerk: oefeningen aan de hand en aan de longe waardoor ze nu een mooie lengtebuiging kan aannemen, in een voorwaarts-neerwaartse tendens beweegt en de achterbenen naar voor kan swingen onder haar lichaam ipv meer te stuwen dan te dragen.

Ulysse kreeg hiervoor de tijd die ze nodig had. In een periode van 3 maand maakte ze deze mooie verandering door, op zowel fysiek als mentaal vlak.

Een paard dat aan de longe correct loopt zal ook onder de ruiter beter gaan bewegen: meer in balans en beter in staat de ruiter te dragen!

Loopt jouw paard ook uit balans?  En wil je leren hoe dit zelf op te lossen?

Mail me op info@horsefulness.be om een lessenreeks te boeken "gymnastiseren op de grond en in het zadel":
Stap voor stap leer ik je dan hoe je op een logische en mindfulle manier je paard kan helpen om zijn balans te vinden en rechtgericht te bewegen.

Ann Segaert
Door

Ann Segaert

op 01 Dec 2013

T'jonge wat een verschil. Het is altijd bemoedigend een voorbeeld te zien als je ook een paardje hebt die verre van rechtgericht loopt! Dus we oefenen verder voor ook zo'n resultaat te behalen :)

Lammens annie
Door

Lammens annie

op 18 Dec 2013

Dag Karine Als ik zo bescheiden mag zijn, BARON CASIER JEAN, zou fier op je zijn...voor je geduld, inzet, doorzetting,.....je vervolmaking naar het paard toe die steeds deel uitmaakte van zijn leven.... en jij was en mocht ook een draadje breiwerk in zijn levenstrui zjn, GEDULD WORD BELOOND, PROFICIAT,JE HEBT HET IN JOU! Groetjes,annie

Karine Vandenborre
Door

Karine Vandenborre

op 18 Dec 2013

Dag Annie, wat een geluk dat we Baron Casier gekend hebben! Hij was toch wel uniek! Ik kom er nog vaak langs, en denk dan:" het was een mooie tijd, met zijn paarden, en alle mensen daar, en de natuur van het park, ...." Bedankt voor jouw reactie en jouw "proficiat".

Elien
Door

Elien

op 19 Dec 2013

Waw, wat een opmerkelijk verschil. En dat op 'slechts' drie maanden tijd. Correct grondwerken en rechtrichten kan dus wel echt een wereld van verschil maken. Nu kan je paard je tenminste correct dragen. Erg knap!

Reactie plaatsen