Horsefulness in Ierland.

Van 9 tot 18 oktober was ik te gast bij Christophe Mouze en Ciara Cullen.  Zij wonen op Clare Island, een eiland aan de westkust van Ierland.  Ik was daar om les te geven in Horsefulness Training en kennis uit te wisselen.

Clare IslandClare Island is heel klein, op een halve dag stap je rondom het eiland.  Er wonen slechts 140 mensen.  Wel héél veel loslopende schapen (typisch Iers natuurlijk) en hier en daar een ezel.  De inwoners met weinig eigen land, mogen hun dieren op “common land” laten grazen en dat is dus op het grootste deel van het eiland.  Je komt ze tegen op straat en op de heuvels.

Het is een “ruw” eiland: veel rotsen en stenen, weinig vegetatie maar wel heel mooi.  Heel veel heuvels, duizelingwekkende kliffen en schitterende zichten!

Les geven aan Christophe en Ciara

Ik heb Christophe en Ciara les gegeven in de 4 onderdelen van Horsefulness Training.

Het was heel fijn om te horen dat zij het heel erg verrijkend vonden om op deze manier met paarden te leren omgaan en rijden en dat zij veel gelijkenissen vonden in de manier waarop zij yoga beoefenen en les daarin geven.

Yoga op professioneel niveau

CiaraChristophe en Ciara zijn namelijk yogaleraars en runnen een yoga-retreat centre.  Zij  beoefenen yoga op professioneel niveau. Mensen van over de hele wereld komen naar hen om les te volgen.

Christophe is tevens een expert in pranyama en geeft hier ook les in.  Maar ook Ciara is een fantastische instructrice in hoe je beter met je adem kan omgaan en hoe je je adem kan inzetten zodat je je beter voelt op zowel fysiek, emotioneel als mentaal niveau.

Ik had het geluk dat zij mij yogales aanbood omdat zij mij graag wou laten zien hoe zij yoga beoefenen en onderwijzen.

Indrukwekkend!

Tijdens deze lessen leerde ik oa van Ciara hoe ik dmv zachte en trage bewegingen mijn lichaam soepeler kan maken en hoe krachtig een bewuste ademhaling is. Haar kennis hierover was op zijn minst gezegd indrukwekkend. Door de yogales die ik van haar kreeg heb ik nu meer lichaamsbewustzijn gekregen. Ik heb geleerd dat je met dmv je adem je ruggegraat kan beïnvloeden.  En hoe ik door aanvaarding van wat is, pijn kan verminderen en zelfs wegnemen!

Ik had na een zware val van een paard enkele jaren geleden nl steeds meer pijn in mijn linkerheupgewricht.  Toen ik op het eiland aankwam was het ondertussen zo erg geworden dat ik na 10 minuten wandelen al heel veel pijn had in die heup. Na de lessen van Ciara, kan ik weer lange stukken wandelen want ik ben zo goed als pijnvrij!  Ciara verzekerde mij dat ik, als ik dagelijks blijf oefenen, helemaal van mijn heuppijn af kan geraken, en ik geen operatie nodig zal hebben (wat de dokters mij gezegd hadden).

Nog enkele sfeerfoto’s

Helaas heb ik niet veel foto’s kunnen nemen, maar hieronder vind je er toch nog enkele.

Christophe-Mouze-Ciara-Cullen-Sati-yoga

Christophe is een goede vriend van Vanessa Bee en volgt ook les bij haar.  Zij is de oprichtster van Horse-Agility en Horse-Agility Online.   Op de linker foto hiernaast zie je hem in zijn horse-agility parcours met zijn jong paard Jazz.  We trainen hem hier in de dubbele longe, om hem voor te bereiden op het inrijden.

De 2 andere foto’s zijn tijdens een les gymnastiserend grondwerk.  Hier leg ik Christophe uit hoe je de “teugels verbindt met de schouders”.  Ariel is een heel gevoelig paard en doet verschrikkelijk zijn best.

Ben je benieuwd naar de site van Christophe en Ciara?  Surf naar www.sati-yoga.eu

Elien
Door

Elien

op 19 Oct 2012

Lijkt me een interessante trip geweest te zijn!

karine
Door

karine

op 23 Oct 2012

Ja, dat was het ook. Het was voor mij de eerste keer les geven in het Engels, dus ik moest nu en dan wel eens zoeken naar mijn woorden... Maar het lukte wel en het was heel leuk om te doen. Er zijn plannen om in Ierland meerdere workshops te gaan geven.

Laura
Door

Laura

op 09 Nov 2012

Wauw, ik heb op vakantie ook eens een paar beginnende yogalessen meegedaan... Ik vond het soms best wel confronterend... Leuk om die technieken te kunnen toepassen op alledaagse dingen :-)

Peggy Weckhuysen
Door

Peggy Weckhuysen

op 31 Aug 2013

Dag KarineIk heb het e-book nog niet gelezen, maar ik ben razend benieuwd. Ga het zo meteen downloaden en doornemen. Sinds ik me recent inschreef in het HITO en hierdoor jouw academy aan het doornemen ben, heb ik echt het gevoel dat jouw aanpak mij niet alleen gaat verrijken op 'paardenvlak' maar ook op persoonlijk vlak. Als coach ben ik al een tijd zoekende naar 'ontspanning' en 'stresshantering'. Blijkbaar ben jij ook al lang met dit item bezig. ik ben benieuwd hoe dit bij jou gegroeid is... Ik kijk al uit naar de HITO-lessen. Tot binnenkort.Peggy

Reactie plaatsen