Paarden en ademhalen

De kracht van ademhalen en hoe je dat kan gebruiken bij paarden.
Je kan je ademhaling gaan gebruiken als instrument om rustiger te worden en in het hier en nu te komen zodat dit de omgang en training van je paard ten goede komt.
In deze video krijg je tips hoe je dit zelf heel eenvoudig kan gaan inzetten. Zowel jij als je paard zullen er wel bij varen!

Ps: laat gerust een reactie achter onder deze video om je ervaringen te delen!

Terèse
Door

Terèse

op 07 Jul 2014

Inderdaad karine, het werkt ! Ik heb het al vele malen uitgeprobeerd bij mijn paard, en het zakt zelf ook in de ontspanning, en gaat diep zuchten. Dat is een hele mooie ervaring, ook probeer ik vaak samen met mijn paard te ademen, in het gelijke ritme.....go with de flow...:-) Handen op de buik, en tegen je handen ademen....relaxed !

ann
Door

ann

op 17 May 2015

Hoi Karine, ik pas dit ook toe onder het rijden als ik merk dat mijn paard wat nerveuzer wordt voor het een of het ander. Ik adem dan bewust heel diep in en heel langzaam weer uit. Hierdoor voel ik aan mezelf dat ik spanning (die ook doorkreeg van mijn paard ;-) ) mee uitadem en mijn paard reageert hier ook vaak op door zelf terug wat meer te ontspannen en te denken "oh, het is precies toch niet zo erg". Ook als we gewoon ontspannen aan het rijden zijn en we zijn aan het stappen adem ik soms bewust diep in en uit en bij het uitademen maar ik dan het geluid dat een paard soms ook maakt bij het uitademen. Heel vaak maakt mijn paard binnen de minuut hetzelfde geluid en de andere paarden die erbij zijn doen vaak ook mee aan die briessessie, wel leuk en ontspannend!

Reactie plaatsen