Pure aanwezigheid met paarden

Als ik op vakantie ga of een reis voor het werk moet doen, neem ik altijd afscheid van mijn paarden, hoe kort de reis ook zal zijn.

Dus de avond voor ik naar Frankrijk vertrok vorige week, ging ik naar de weide waar er een mooie oranje gloed scheen door de ondergaande zon.  Ulysse en Joy stonden samen te grazen aan de ene kant van de weide en keken op toen ik in hun weide kwam.

Nadat ik contact met hen gemaakt had en even bij hen had gestaan begon ik te wandelen. Ze volgden me op de voet terwijl ik naar de grote notenboom liep, waar ik op onze bank ging zitten.

Ulysse vroeg mij om haar te groomen.  Dus ik raapte een takje op en krabde haar ermee op haar borst en schouders, haar lievelingsplekjes.

Joy keek naar ons en wandelde toen verder door het lange gras die tot aan haar buik reikte.

Na een tijdje stapte ik naar het midden van de weide.  Ulysse kwam mee en toen Joy zag dat we de andere kant uitgingen draaide ze zich om en kwam ons achterna.

Aan de plek gekomen waar we ons kampvuur altijd maken begon ik te rennen.  In een cirkel rond de kampvuur plek.  Ulysse draafde mee.  En Joy trok een sprintje naar de overkant.

Daarna wandelde ik samen met Ulysse tot aan de overkant, waar Joy ons stond op te wachten.

Toen hebben we zeker een half uur, met ons 3-tjes, de weide rondgewandeld.  Ulysse en Joy achter mij aan.  Bij elke stap dat ik zette sprongen de krekels omhoog.

Een buizerd cirkelde boven ons hoofd.

Pure aanwezigheid was het. Geen gisteren, geen morgen, zelfs geen straks.

Alleen maar nu. Alleen maar één.

Eén met mezelf, één met de paarden, één met de natuur.

Dit zijn momenten dat je niet filmt, geen foto of selfie neemt om op social media te posten.  Dan denk je daar niet aan.  Dan telt al dat gedoe niet.

Verlang je daar ook naar?  Naar die pure connectie, dat pure één zijn met je paard?

Dan is het In Connectie met mijn Paard Programma misschien wel iets voor jou. Daarin leer ik jou stap voor stap om op de meest natuurlijke manier een sterke band met je paard op te bouwen waardoor het mogelijk wordt om ook dat gevoel van eenheid te ervaren.

Op onderstaande pagina ontdek je er meer over:
https://programs.horsefulnesstraining.com/cpp/join-now/

Met liefde,
X Karine

Reactie plaatsen