Body & Mind Ruiter
Karine Vandenborre
Body & Mind Ruiter
04/18/2012
2 min
13

Van beperkende overtuigingen naar vrijheid!

04/18/2012
2 min
13

Heb jij ook last van beperkende overtuigingen?  Dan is het tijd om die te overwinnen!

Tijdens mijn lessen hoor ik wel eens dingen in de trant van:

 • ik kan dit niet
 • mijn paard kan dit niet
 • ik heb het geld niet om veel les te volgen, dus ik geraak niet ver
 • ik heb de tijd niet
 • mijn paard is nu eenmaal zo, daar is niets aan te veranderen
 • ik heb angst
 • ik heb geen geduld

beperkende overtuigingenDit zijn één voor één overtuigingen die je beperken om datgene te gaan doen of te bereiken waar je van droomt met je paard.   Je bent altijd wie je van jezelf maakt en wat je bereikt of niet bereikt is vaak het gevolg van wat je gedaan hebt of niet gedaan hebt.

Beperkende overtuigingen zijn een soort tralies, een soort gevangenis want omdat ze je beperken in je doen en laten,  kan je stellen dat je effectief minder vrijheid hebt!  Als je het zo kan zien, dan besef je dat je jezelf moet bevrijden van die overtuigingen, van die zelfgeschapen gevangenis! Maar hoe?

Bekijk de zaken anders!

Zeg ipv

 • ik kan dit niet —> ik begin vandaag te oefenen en te studeren, zodat ik het kan!
 • mijn paard kan dit niet —> ik train mijn paard zo goed mogelijk want mijn paard heeft zijn eigen talenten en mogelijkheden!
 • ik heb het geld niet —-> er is altijd een oplossing! Ik bespaar op nieuwe kledij of …  en spaar het geld zodat ik daarmee les kan volgen!
 • ik heb de tijd niet—-> ik maak tijd (minder tv kijken, een half uur vroeger opstaan, … )!
 • mijn paard is nu eenmaal zo —> ik aanvaard mijn paard is zoals hij is: uniek! Ik motiveer hem zo goed mogelijk om mee te werken en bij te leren!
 • ik heb teveel angst —> ik leer mijn angst aanvaarden en ombuigen naar kracht! Ik heb vertrouwen!
 • ik heb het geduld niet —> ik neem de tijd die nodig is, niemand zit me achterna!
vrijheid

“De enige echte gevangenis is angst. De enige echte vrijheid is vrij zijn van angst.” Aung San Suu Kyi

Probeer jouw beperkende overtuigingen om te buigen naar een positieve en krachtgevende affirmatie die je als een mantra herhaalt telkens je weer in die negatieve denkspiraal komt!

Denk eraan: Alles ligt verborgen in jezelf, alle kracht en alle moed om ertegenaan te gaan.  Soms moet je eens diep gaan zoeken, je angsten onder ogen zien, maar je kan het!  Al jouw potentieel heb je al, maar vaak gebruik je er maar een deeltje van.  Beslis vandaag nog dat je voor de volle 100% wil gaan!

Nog een tip: print dit tekstje af en leg het ergens op een goed zichtbare plaats. Schrijf er jouw eigen krachtige on positieve affirmaties op!  Als je een dipje hebt, lees dan jouw affirmaties!

affirmaties-voor-de-paardentrainer

Reacties
Categorieën