Zoek je excuses of maak je progressie?
27 januari 2020 

Zoek je excuses of maak je progressie?

Op een dag volgde een dame een driedaagse workshop die ik bij mij thuis gaf. Haar paard was nog jong en de dame deed mee omdat ze haar 3-jarige ruin in grondwerk wilde starten.

Dat was natuurlijk heel slim van haar, want grondwerk is de ideale training voor een jong paard: het helpt het paard om te gaan met de mensenwereld, het is goed voor het welzijn van het paard, het bereidt het paard voor op het latere rijden, en nog zoveel meer.

In die 3 dagen zouden we een goed begin kunnen maken met het Basis Grondwerk, maar er bleek 1 moeilijke hindernis te zijn: de excuses van deze dame …

Niet één keer, niet twee keer, maar de volle 3 dagen…

Eerst was haar paard te energiek, het zou onmogelijk zijn om dit soort oefeningen met hem te doen. Toen vertelde ze me dat haar paard een trauma had opgelopen door de dierenarts en daarom zou hij niet goed reageren op de training thuis.

Toen we spraken over hoe vaak per week ze best ging oefenen, begon ze me uit te leggen dat ze niet veel tijd had om te oefenen. Toen ik dit probeerde te bespreken met als doel een oplossing te vinden, begon ze over hoe de winter er bijna was en hoe moeilijk het is om een ​​jong paard te trainen als je geen overdekte piste hebt.

Op dat moment begon ik te beseffen dat het probleem niet de energie van het paard was, of de traumatische ervaring, noch dat er niet genoeg tijd was of dat de winter er bijna was.

Ik realiseerde me dat deze dame bang was. En dus creëerde ze excuses.

Excuses zijn redenen die we creëren, redenen die we uitvinden om ons gedrag te verdedigen. Bijvoorbeeld: “Ik kon mijn paard vandaag niet trainen, omdat het buiten te koud was”, terwijl het in feite niet zo koud was, je kon gemakkelijk een extra jas aantrekken. Maar we verzinnen dit excuus omdat we een soort van angst hebben.

Excuses worden altijd gemaakt uit angst.

•    Het kan angst zijn om fouten te maken of faalangst

•    Het kan angst zijn om niet goed genoeg te zijn

•    Het kan angst zijn dat anderen over je praten

•    Het kan angst zijn om uitgelachen te worden

Dus door excuses te zoeken: het is koud, ik ben moe, ik heb teveel andere dingen te doen, enz … hoef je geen actie te ondernemen en blijf je de training van je paard uitstellen.

Een ander soort excuses die ik ook vaak hoor, is dat mensen dingen zeggen als:

  • Maar mijn paard is hier te oud voor…
  • Mijn paard is stijf, dus ik kan dit niet trainen…
  • Mijn paard heeft een trailertrauma opgelopen en daarom zal hij nooit meer in te trailer willen…
  • Mijn paard is te moeilijk om te trainen…

Ook deze excuses ontstaan vanuit angst.

Maar je moet weten dat er maar twee opties zijn: excuses zoeken of progressie maken.

Dus, als je merkt dat je vaak excuses maakt die je verhinderen om succes te hebben als het gaat om het trainen van je paard, dan is het tijd om een mind-shift te maken!

Om verantwoordelijkheid te nemen.

Om te stoppen met het uitvinden van excuses en in plaats daarvan progressie te maken

Om je te richten op je doel, en hoe graag je dit wilt.

Als je klaar bent om die mind-shift te maken, dan wil ik dat je weet dat ik je kan helpen.

Je hebt gewoon de juiste persoon nodig om je op weg te helpen. Ik kan je gids zijn.

En nu is het nog eenvoudiger dan ooit. Je kan het Groundwork Program starten voor slechts € 357 (inclusief tijdelijke korting van 10%). Je kan zelfs gebruik maken van termijnbetalingen.

Op onderstaande pagina vind je alle opties.

The Horsefulness Groundwork program

Reactie plaatsen