Connectie in plaats van controle

Toen ik mijn paard Ulysse net kocht was zij zeer moeilijk te benaderen in de weide. Meestal liep ze weg, zo ver mogelijk van elke mens vandaan.  Als je haar wou halsteren in de stal, dan reageerde ze zuur en draaide zij zich boos om.

Net zoals elk paard mij altijd iets leert, heeft Ulysse mij geleerd om werkelijk alle controle te durven loslaten, op alle vlak.

Door dat te durven heb ik, ondanks haar moeilijk gedrag en gesloten aard, een diepe connectie kunnen opbouwen met haar.  En ik heb er een video van gemaakt.  Veel kijkplezier!


Vind je de video inspirerend? Ik zou het heel erg waarderen moest je hem delen op facebook of twitter, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen tonen wat er bereikt kan worden met paarden zonder enige vorm van dwang!

Chris Groesz
Door

Chris Groesz

op 19 May 2012

Zo mooi Karine. Ben telkens weer ontroert als ik dit zo zie

Marjan
Door

Marjan

op 19 May 2012

Prachtig!

Christine
Door

Christine

op 20 May 2012

Heel mooi!!! Alleen vraag ik me af of het wel goed is om deze te delen met alle ruiters, er zijn mensen, kinderen die misschien denken dat ze deze ook kunnen doen op openbare weg terwijl de band tussen paard en ruiter niet groot genoeg is. Mijn paard, dat mishandeld is geweest, en ik zouden dit bijna kunnen doen op straat maar tot nu toe blijft het in de piste/bak en denk dat het altijd zo zal blijven.Groetjes!

karine
Door

karine

op 20 May 2012

Hallo Christine,dit is een filmpje om te tonen wat er mogelijk is, en niet aan te raden aan iedereen om dit zomaar te gaan doen. Ik geloof dat mensen (dat is toch mijn ervaring) dit ook niet doen, het is ook geen doel op zich, maar gewoon iets wat groeit en ontstaat op een bepaald moment. Ik heb hier niet naartoe "getraind", en dat is wat er zo mooi aan is.

Christine
Door

Christine

op 20 May 2012

Misschien kan je deze tonen in de natuur maar met omheining? Van de reacties te zien zijn het hier wel "bewuste" mensen maar op FB is het, denk ik toch naar mijn ervaring, beter om een video te maken dat op "privaat grondgebied" of dergelijke is.

karine
Door

karine

op 20 May 2012

Zie mijn reactie hierboven Christine.

Christine
Door

Christine

op 21 May 2012

Begrijp me niet verkeerd! Ik vind het prachtig wat je gedaan hebt !! Alleen zou ik deze getoond hebben op "privaat" domein. Als je bv. op blokt gaat kijken kan je zien hoe mensen reageren en dus is het wel nodig om alle kanten te bekijken. Ik lees elke mail dat ik krijg van u en leer hier uit!! Anders had ik zelfs deze niet gezien! Ik wil alleen voorkomen dat iemand, niet bekwaam genoeg, het zelfde gaat proberen...

Evelyn
Door

Evelyn

op 25 May 2012

Persoonlijk denk ik dat het niet uitmaakt... Dan mag je ook geen filmpje posten van mensen op een paard, omdat iemand die onbekwaam is misschien op een niet afgericht paard zou kruipen zonder erbij na te denken. Ik vind het juist mooi dat Karine laat zien wat mogelijk is, als je bekwaam bent en jouw paard genoeg kent. Dit wil niet zeggen dat iedereen het zomaar gaat proberen. En mensen die dit toch doen, zijn hoe dan ook niet tegen te houden. Dit filmpje gaat daar volgens mij niets aan veranderen...

Nancy
Door

Nancy

op 01 Nov 2012

Dit doe ik al een hele lange tijd met mijn hengsten, stuk voor stuk. Helaas wel levensgevaarlijk voor onbekwame mensen die ook dit zullen willen proberen, met alle gevolgen van dien.

stan miller
Door

stan miller

op 13 Aug 2014

Prachtige muziek en geweldig wat je doet. Ik doe het ook alleen niet los. En ik vind het fantastisch, Gedeeld op facebook, en jammer dat je zo ver weg woont, maar mijn droom is nog altijd een boerderijtje of huisje met stalgelegenheid en weilandje in België. Is er niets bij jou id buurt. liefs stan

Cokky
Door

Cokky

op 17 Aug 2014

Mooi Karine! Jammer dat veel mensen een paard het vertrouwen niet DURVEN geven. Ik zeg altijd dat je eerst vertrouwen moet geven om het terug te krijgen. Ik heb 3 mini paardjes 93-83-79 waarmee ik in 3-span men, altijd ALLEEN (vaak springen er wel kinderen op:D) en dat vinden mensen maar gevaarlijk maar de paardjes hebben vertrouwen in mij en ik in hen:D ♡♡♡ 2 van deze paardjes waren niet gemakkelijk in het begin 1 kende niets en was heel erg dominant en de ander was angstig. Nooit paarden gehad maar wel honden en zo heb ik ze op dezelfde wijze "opgevoed". Ik ga met 3 tegelijk een wandeling maken en ik fiets ook met ze, dat wel 1 voor 1, gewoon met halster. Los op straat zou ik niet durven, maar mooi dat jij zoveel vertrouwen hebt en krijgt om dat wel aan te durven. Kijk uit naar je volgende video.

Reactie plaatsen